VIDEO PRODUKCIJA

KUD MIX - Z ROKO V ROKI ZA KULTURNO DEDIŠČINO

Video snemanje dogodkov

Več kot desetletje bogatih izkušenj je za nami v obliki in ustvarjanju video, filmskih in televizijskih vsebin.
Sodelovanje z različnimi organizacijami v okviru arhiviranja kulturnih in drugih dogodkov za lastno uporabo, promocijske namene ali javno prikazovanje, je v teh letih obrodilo preko 500 različnih video projektov.
V okviru delovanja KUD-a MIX, se posvečamo predvsem arhivskem snemanju kulturnih prireditev in dogodkov, ki so pomemben doprinos k ohranjanju kulturne tradicije vsebin in med drugim tudi delovanja video, filmske in tv produkcije.

Video produkcija filmov, izdelava scenarijev, video spotov, montaža in post produkcija

Med bolj “komercialno” obarvane projekte, se ob video produkciji znajdejo tudi projekti, ki so vezani na posamezne osebe ali ciljne projekte.

Med drugim občasno produciramo tudi video spote za razne glasbene izvajalce, dokumentarne filme, za znane naročnike lahko izdelamo scenarij, izvedemo video aktivnosti na terenu ali studiu, seveda pa je ob produkciji zelo pomembna tudi video montaža, urejanje, editiranje in sama post produkcija vseh filskih, video ali tv vsebin.

Digitalizacija in authoring

Obdobje digitalne produkcije je v polnem razmahu že vrsto let. Vseeno ima marsikdo od nas še vedno v arhivu analogna posnetke na starih kasetah VHS in podobnih medijih, ki v tem času ne zadovoljijo uporabnike.

zato je potrebno te nalogna podatke – včasih zelo drage spomine – urediti v digitalno obliko in s tem podalšati življensko dobo, ohraniti preteklost in prilagoditi predvajanje današnjim modernim multimedijskim napravam.

Digitalizacija je postopek, ki ga izvajamo tako za video, kot tudi avdio arhive.

Pri digitalni obliki, se še vedno uporablja DVD medij, čeprav je tudi ta oblika nekoliko zastarela – ne glede na to, se pri nas uredi tudi authoring, shranjujemo pa vsebine tudi na druge digitalne medije – prenosne usb diske, usb ključke in druge flash ali usb pogone ali kartice.