AUDIO PRODUKCIJA

KUD MIX - Z ROKO V ROKI ZA KULTURNO DEDIŠČINO

Vokalno in glasbeno ustvarjanje

Petje in vokalno udejstvovanje

Prepevanje je eden izmed najbolj aktivnih udejstvovanj članov KUD-a MIX. Vsi njeni člani smo bodisi člani glasbenih skupin ali pevskih sestavov, zato je petje in pevsko poustvarjanje osnovni namen delovanja vseh nas.

Najaktivnejši pevski sestavi društva so: Glasbena zasedba DUO MIX z do sedaj že 24 letno tradicijo in delovanjem, Vokalni bend TONA VOKALA, kjer v svoji dejavnosti gojijo predvsem akapela petje pop-jazz skladb, Akustično vokalna zasedba DeVox, ki so že slabih 10 let projektni glasbeni sestav.

Poleg vokalnega ustvarjanja in poustvarjanja, se v društvu občasno izvajajo tudi učne pevske delavnice, kjer si bodoči pevci lahko pridobijo nekaj več izkušenj pravilnega vokalnega petja in tehnik.

Vodenje pevskih sestavov ali mentorstvo na glasbenih delavnicah

Zastopnik in predsednik društva, vokalno udejstvovanje pelje tudi preko meja domače občine. Že pred več kot desetletjem je v sodelovanju z JSKD, poleg še dveh mentorjev, vodil mednarodne gledališke delavnice,  natančneje delavnice glasbenega gledališča, kot vokalni mentor udeležencev. Med leti 2005 in 2011 je v produkcijah delavnic, nastalo precej zanimivih glasbeno gledaliških projektov, večina udeležencev na teh delavnicah, pa je danes zaposlenih ali samozaposlenih v profesionalnih vokalnih ustanovah ali podajajo svoja znanja naslednjim generacijam.

Trenutno KUD MIX sodeluje tudi z drugimi društvi in organizacijami v okviru audio oz. vokalne produkcije. Med aktivnejšimi sodelovanji je sodelovanje med društvom MIX in njegovim zastopnikom, ki deluje kot vokalni mentor pevski zasedbi ČIVKE iz Trzina, le-ta pa deluje pod okriljem KUD-a Franc Kotar iz Trzina.

Tonski studio in prireditve

Tonski studio MIX

Društvo MIX lahko razpolaga tudi z lokalnim tonskim studiem, kar omogoča tonsko snemanje in audio montaže, raznih posameznikov ali glasbenih skupin, ki si drugače nebi uspele uresničiti in omogočiti svojih lastnih kvalitetnejših audio izdelkov oz. posnetkov.

Ne glede na značilnost “lokalnega ali domačega studia”, se zaradi znanja, primerne snemalne opreme in izkušenj, lahko zagotavljajo dobri in kvalitetni zvočni oz. tonski izdelki.

Audio produkcija na dogodkih in prireditvah

Ker nam primerna audio oprema omogoča, da društvo poskrbi za celostno audio-tehnično produkcijo dogodka oz. prireditve, v lokalnem in širšem okolju ponujamo sodelovanje v smislu izvedbe audio-tehnične realizacije dogodka ali prireditve.

Razpolagamo z audio – tehnično opremo, ki nam omogoča, da se izvede dogodek v okviru manjših ali večjih dogodkov, torej od osnovnih ozvočenj za govore, petja, ozvočitev večjih vokalnih sestavov oz. pevskih zborov, ozvočitev celotne glasbene zasedbe, kot so rock bendi, ansambli ali druge večje glasbene zasedbe.

Oprema zadošča za pokritje dogodka v okviru do 1000 obiskovalcev.

Produkcija glasbenih besedil, glasbe in glasbenih aranžmajev

Za glasbene sestave pod okriljem KUD MIX, ustvarjamo produkcijo glasbenih besedil, glasbe in glasbenih ter vokalnih aranžmajev.

Do sedaj je bilo ustvarjenih preko 50 glasbenih besedil, preko 15 vokalnih akapela aranžmajev, preko 30 glasbenih aranžmajev in melodij, med njimi tudi za druge, zunanje posameznike in glasbene sestave.

Delovanje glasbenih zasedb

Najaktivnejši pevski sestavi društva so: Glasbena zasedba DUO MIX z do sedaj že 24 letno tradicijo in delovanjem, Vokalni bend TONA VOKALA, kjer v svoji dejavnosti gojijo predvsem akapela petje pop-jazz skladb, Akustično vokalna zasedba DeVox, ki so že slabih 10 let projektni glasbeni sestav.